Cookies

NetFerie samler inn informasjon om alle besøk på www.netferie.no. Disse informasjonene brukes til å forbedre funksjonene til nettsiden, vurdere de enkelte elementene på nettsiden og understøtte vår generelle markedsføring. Nedenfor kan du lese mer om hvilke informasjoner vi samler inn om ditt besøk, hvordan disse opplysningene behandles, hva de brukes til, hvem som har tilgang til dem og hvem du skal kontakte, dersom du har spørsmål eller innsigelser vedrørende de opplysningene vi har samlet.

NetFerie samler inn opplysninger om besøket ditt på to måter:

  • Ved bruk av informasjonskapsler
  • Ved at du selv gir opplysninger (f.eks. når du foretar en booking)

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten datafil, som vi gjemmer på datamaskinen for å kunne holde styr på, hva som skjer under ditt besøk og for å kunne kjenne igjen nettleseren. I mange tilfeller kan informasjonskapsler være nødvendige for å kunne levere en bestemt tjeneste på nettsiden. En informasjonskapsel er ikke et program og inneholder ikke virus eller personlige opplysninger.

Hvordan unngår jeg informasjonskapsler?

Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du fravelge informasjonskapsler eller slette eksisterende informasjonskapsler fra din harddisk. Som bruker kan du selv bestemme, om du vil akseptere eller slette alle informasjonskapsler eller kontrollere det individuelt for hver enkelt nettside. Du kan foreta individuelle innstillinger i nettleserinnstillingene. Du skal dog være oppmerksom på, at dersom du gjør det, kan det være funksjoner og tjenester, du ikke kan bruke, fordi de forutsetter, at nettsiden kan huske de valgene du treffer.

Klikk her for å få en veiledning i, hvordan dette innstilles på din nettleser.

Husk: Bruker du flere nettlesere, skal du slette og tilpasse informasjonskapsler i dem alle.

Hva bruker NetFerie informasjonskapsler til

Informasjonskapsler er nødvendige for å få nettsiden til å fungere. Informasjonskapsler hjelper dessuten med å få overblikk over ditt besøk på nettsiden, så vi løpende kan optimere og tilpasse nettsiden til dine behov og interesser. Informasjonskapsler husker eksempelvis, hva du har satt på huskelappen, om du tidligere har besøkt siden og hvilket språk og hvilken valuta, du gjerne vil ha på nettsiden. Vi bruker også informasjonskapsler til å tilpasse annonsene våre og salgsoptimere nettsiden.

Her er oversikten over nettsidens bruk av informasjonskapsler og våre samarbeidspartnere i denne sammenhengen:

Nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er påkrevd for at nettsiden kan levere en tjeneste, som du uttrykkelig har anmodet om. Det kan eksempelvis være informasjonskapsler som brukes til å gjennomføre en bestilling eller lage en huskelapp.

Preferanseinformasjonskapsler

Disse informasjonskapslene bruker vi til å sikre deg optimal brukeropplevelse på nettsiden. Det er eksempelvis valgte preferanser såsom språk eller valg ved søking, som gjør navigasjon enklere. Det samles ikke inn noen personlige, identifiserbare data med denne typen informasjonskapsler.

Drifts- og optimeringsinformasjonskapsler

Disse informasjonskapslene bruker vi til driften av nettsiden. Det kan f.eks. være opptelling av antallet av besøkende eller andre informasjoner, som skal brukes til analyse. De brukes også i forbindelse med spørreskjemaer. Disse informasjonskapsler kan i begrenset omfang innsamle data, som kan henføres til den enkelte bruker. De innsamlede data tilhører NetFerie og blir kun brukt til å optimere www.netferie.no.

NetFerie bruker Google Analytics for å analysere, hvordan brukerne anvender nettsiden samt til å få trafikkmålinger. Du kan fravelge informasjonskapsler fra Google Analytics her.

NetFerie bruker Visual Website Optimizer til å gjennomføre tests av ulike sider. Visual Website Optimizer innsamler ikke personlige eller identifiserbare opplysninger om bruken av sidene. Du kan fravelge informasjonskapsler fra Visual Website Optimizer her

NetFerie bruker Hotjar til å oppsamle kvalitative data om besøkendes adferd på www.netferie.no. Hotjar innsamler ikke personlige eller identifiserbare opplysninger om bruken av sidene. Du kan fravelge informasjonskapsler fra Hotjar her

Markedsføring - anonym tracking på tvers av nettsider

Disse informasjonskapslene anvendes til å følge brukere på tvers av deres besøk på flere nettsider. Disse informasjonskapsler kan brukes til å oppbygge profiler, som viser, hvilke søkninger, hver bruker har foretatt eller hvilke sider, de har besøkt. Disse informasjonskapsler kan lagre data, som identifiserer den enkelte bruker eller som inneholder spesifikk informasjon om brukeren. Anonyme data kan bli delt med 3. part.

Vi samarbeider med virksomheten Google om bruken av systemet Google remarketingtag til styring av internettannonser i forsøk på å vise deg annonser som er relevante for deg. Disse data kan bli delt med 3. part. Flere steder på www.netferie.no lagres det dessuten informasjonskapsler, når man benytter tjenester og komponenter fra Google, såsom Google Maps og YouTube.

Vi samarbeider med virksomheten Facebook om bruken av Facebook-pixelsporingen til styring av facebook-annonser i et forsøk på å vise deg facebook-annonser, som er relevante for de av våre besøkende som også har en facebook-profil. Du kan finne en guide til, hvordan du fravelger informasjonskapsler fra Facebook via denne lenken.

Abonnerer du på nyhetsbrevet vårt, bruker vi informasjonskapsler til å skape relevant innhold i forhold til din adferd på nettsiden. Vi samarbeider med virksomheten Globase, som lagrer disse dataene for oss.

Disse 3. parts komponentene bevirker, at innehaveren av 3. parts komponenten, som for eksempel Facebook eller Google, mottar tekniske data og informasjon om hvilke sider du besøker på sologstrand.dk. Har du samtidig med ditt besøk på www.netferie.no logget på for eksempel Facebook eller Google, er det mulig for Facebook/Google å sammenkoble dataene dine med profilen din. Den behandlingen, som innehaveren av 3. parts komponenten foretar, ligger utenfor NetFeries kontroll og er utelukkende et forhold mellom deg og innehaveren av 3. parts komponenten.

Spørsmål og klageveiledning

Har du spørsmål?

Vår personvernpolitikk finner du her.

Har du kommentarer eller spørsmål i forbindelse med vår informasjon og/eller behandling av personlige opplysninger, er du velkommen til å kontakte oss på telefon 99 44 44 44 eller e-post info@sologstrand.dk.

Sånn kan du klage over nettsidens informasjon om informasjonskapsler:

Nettsiden er en del av Foreningen for Dansk Internet Handels (FDIH) informasjonskapselmerke, og hvis du som bruker mener, at nettsiden ikke overholder reglene om informasjonskapsler, kan du derfor rette klage til FDIH.

Før du sender en klage til FDIH skal følgende forutsetninger være oppfylt:

  • Du har allerede klaget til Sol og Strand (info@sologstrand.dk) med en utførlig beskrivelse av, hvor og hva nettsiden ikke overholder - jevnfør den danske veiledningen.
  • Klagen til Sol og Strand har blitt avvist eller forholdet har ikke blitt avhjulpet senest 30 arbeidsdager etter mottagelse av klagen.

Oppfyller du ovenstående krav, kan du sende klagen til FDIH på kontakt@fdih.dk. Klagen skal inneholde:

Ditt navn

Din adresse

Din e-post

Ditt telefonnummer

Nettsidens www adresse

Detaljert beskrivelse av klagens innhold

Dokumentasjon for tidligere klage til Sol og Strand