Feriehus ved Hals og Bisnap Strand

Den gamle fiskerbyen Hals er en hyggelig ferieby på Nordjyllands Østkyst, som ligger ved munningen til Limfjorden i Kattegat. Her finner du deilige, barnevennlige strender med sanddyner og grunt vann med små øyer og laguner. Du kan nyte ekte, avslappet feriestemning på lystbåthavnen og på de idylliske gatene med butikker og spisesteder.

Innkjøp, shopping og spisesteder i Hals

I Hals er det særdeles gode handlemuligheter, når du skal handle inn på ferien i feriehus. Forskjellige supermarkeder ligger sentralt i Hals og de har åpen alle dager i uken hele året. Her finner du et bredt utbud av dagligvarer, så du ikke kommer til å mangle noe i feriehuset.

Familie på bymarked i Hals

Hals byr også på mange hyggelige butikker, der du kan shoppe på ferien, f.eks. skobutikk, sportstøysbutikk, brukskunst og butikker med tøy til både kvinner og menn. Har du bruk for et større utvalg av butikker, så ligger Hals kun 30 minutters kjøring fra Aalborg.

Det er mange ulike typer spisesteder i Hals, så det er noe for enhver smak og lommebok. Mange restauranter tilbyr gode, solide og veltilberedte danske retter og på Torvekroen finner du ekte dansk krostemning med klassiske kroretter. Har du lyst til pizza, en stor burger eller grillkylling, er det også mulighet for det, når du er på ferie i feriehus ved Hals og Bisnap Strand. På Restaurant Strandvejen kan du starte med en omgang bowling før du spiser på restauranten eller ta med mat hjem til feriehuset som Take Away. På de lune sommerkveldene velger mange å spise på havnen i Hals. Her kan du sitte ute og nyte den avslappede feriestemningen.

Opplevelser og severdigheter i Hals

I Hals summer det av liv om sommeren og det er mange aktiviteter og arrangementer i byen. Hver onsdag i feriehalvåret er det torgemarked i Hals. Så står byen på ende. Hele Midtergade er sperret og fylt opp med markedsboder med lopper, brukskunst og lokale råvarer.

I juli kan du oppleve Skansespillet, en underholdende friluftsteaterforstilling på Skansen i Hals, som utføres av entusiastiske amatørskuespillere og som absolutt er verdt et besøk.

Skansen er også omdreiningspunkt for den årlige byfesten i Hals, Skansefesten, hvor publikum bl.a. kan oppleve kremmerboder, tivolipark, barneunderholdning, revy, musikk og god mat.

Hals Skanse - Limfjordens vokter

Gjennnom mange hundre år har det vært viktig å kunne overvåke og kontrollere, hvem som seilet inn i Limfjorden fra Kattegat. Stedet, der Hals er plassert, er perfekt til dette formålet. Her lå det allerede rester av en tidligere befestning, da den nåværende Hals Skanse ble oppført i 1653-54. Den daværende kong Christian 4. ønsket å styrke Danmarks posisjon som en militær makt i Europa og forhindre fiendtlige skip i å komme inn i fjorden. Den imponerende befestningen hadde voller som var 5 meter høye og en 10 meter bred vollgrav.

Tilbake av dette enestående militæranlegget er nå jordvollene, vollgraven, to bygninger og tre kanoner samt flere kanonkuler.

Hals MuseumKanon på Hals Skanse

Inne på Hals Skanse ligger Hals Museum, der du kan lære mer om konstruksjonen av Hals Skanse og historien til befestningen i krigs- og fredstid. Skansen har både vært brukt til karantenestasjon, kommunekontor og privatbolig for den tyske øverstkommanderende på egnen under 2. verdenskrig. Du kan også få historien om Hals bys oppkomst og utvikling, og hvordan Hals har spilt en viktig rolle i beskyttelsen av Limfjorden.

Bunkers ved Hals

Under 2. verdenskrig ble Hals Skanse viktig for tyskerne, som overvåkingspunkt for innseilingen av fartøyer i Limfjorden, derfor lot de oppføre tre bunkeranlegg. Det er stadig mulig å besøke deler av disse bunkers. På Nordmanshage er det adgang til den vestlige bunkeren, som tilsynelatende har stått uberørt siden 2. verdenskrig. Veien til bunkeren er ikke helt lett og det anbefales å ha med en lommelykt.

Hals cykelmuseum

Opplev et interessant tilbakeblikk på historien til sykkelen på Hals Cykelmuseum, hvor du også kan se en imponerende samling av mange flotte sykler. Alle syklene har hver sin historie og det er en nostalgisk rundtur som viser deg sykkelmekanikerens gode gamle håndverk. Du kan også se sykkelutstyr og tilbehør gjennom tiden og gamle bokser, emaljeskilt og dukker.

Aktiv ferie i Hals

Mellom Hou og Hals er det en fin sykkelsti som er parallell med Strandvejen. Langs kysten er det også en nydelig natursti, som binder sammen Hals og Hou. I det hele tatt er området velegnet til sykkelturer i den flotte naturen og det er mange muligheter for syklistene.

Nordsøstien går gjennom den flotte naturen på østkysten, og ved Hals går den bl.a. forbi de imponerende sanddynene på Bisnap Strand.

Gutter fisker med nett på Hals havn

Du kan også velge å følge Limfjorden forløp, så du kommer forbi åpne marker, gjennom skog og plantasjer. Lunsjen kan man nyte ved Limfjorden med utsikt over den nydelige fjorden.

Har du ikke mulighet for selv å ta med sykkelen på ferie i feriehus ved Hals, så kan du leie en hos NetFerie på dagsbasis eller ukebasis.

Bowling

Bowlingcenteret i Hals ligger i forlengelse av Hals hotel Restaurant Strandvejen, hvor du kan booke en av de otte velholdte bowlingbanene. Du kan velge å kjøpe drikkevarer og snacks i baren til bowlingsenteret eller kombinere bowling med en god middag på restauranten.

Minigolf

På Hals Strand Camping kan alle spille Adventure Minigolf på en flott 12-hulls minigolfbane, så gå ikke glipp av muligheten for å utfordre familien eller vennene til en festlig og spennende dyst om minigolfmesterskapet. Køller kan leies i resepsjonen til campingplassen.

Golf

Har du lyst til en tur på golfbanen, når du holder ferie i feriehus ved Hals og Bisnap Strand, så er det ikke langt til nærmeste golfbane. Hals Golfbane er like rundt hjørnet, og hvis du søker avveksling, da er det ikke langt til andre golfbaner som byr på kupert terreng og naturskjønne omgivelser. Les mer om golfbaner i nærheten av Hals.

Turer fra Hals

Ta til den sjarmerende, gamle kjøpstad Sæby som ligger cirka 40 km nord for Hals. Her kan du oppleve den nydelige gamle bymidten og ekte kjøpstadsidyll, hyggelig havnestemning, arbeidende kunsthåndverkere, fiskerestauranter, museer og en strandpromenade.

Aalborg ligger kun cirka 30 km fra Hals, og her finner du et stort utvalg av butikker på de hyggelige gågatene samt mange spisesteder og kaféer i midtbyen. Du kan ta en tur i Aalborg Zoo, på Kunsten eller besøke Utzon Centeret som utstiller design, arkitektur og kunst. Se det imponerende Musikkens Hus ved Aalborg havnefront og ta en tur i kultur- og aktivitetshuset Nordkraft. Opplev Aalborgs historie på det historiske museet eller det flotte, gamle Jens Bang Stenhus på Nytorv og Aalborghus Slot.

Besøk Rold Skov, Danmarks største skog, med eng, kilder, myr, trolleskog, urskog og sjøer. Det er mange flotte vandre- og sykkelruter i Rold Skov, som går forbi skogens mange severdigheter. I Rold Skov kan du både se gravhøyer, steindysser, pussige nedfallshuller og mystiske steinsetninger som f.eks. Stenrækken som er 70 meter lang og består av 29 svære stein. Det er også ved Rold Skov du finner Danmarks mest særpregede severdighet, nemlig Thingbæk Kalkminer.

Tar du fergen over Limfjorden fra Hals til Egense, er du raskt fremme ved Nordeuropas største høymyr, Lille Vildmose, som samtidig er Danmarks største fredede landområde. Stedet er et paradis for naturelskere som kan gå på oppdagelse i områdets dyre- og planteliv. Her kan du bl.a. oppleve et rikt fugleliv f.eks. kongeørn, havørn og trane. Du kan også være heldige å møte villsvin, kronhjort og elg. På Lille Vildmose Centeret kan du se en utstilling om tilblivelsen og dyrelivet i myra.

Nydelige strender ved Hals

Fellesnevneren for strendene ved Hals er at de er veldig barnevennlige, med lavt vann og små bølger. Både Bisnap Strand, Møllestenen Strand og Hou Sydstrand har hvitt badeflagg som garanterer rent badevann, livreddere og ordnede forhold på stranden.

Strand ved Hals med sanddyner og rolig vannBisnap

Det store feriehusområdet Bisnap som ligger nord for Hals, byr på den fineste, barnevennlige stranden. Her er vannet lavt, bunnen er av sand, og det er kun små bølger på vannet. Det lave relativt stillestående vannet gir en høyere vanntemperatur, hvilket gjør det ideelt til å leke og plaske i. Den barnevennlige stranden ved Bisnap, den deilige naturen og de mange aktivitetsmulighetene gjør Bisnap til et ideelt feriested for barnefamilier. Det er naturligvis ingen biler på stranden, men mange gode parkeringsmuligheter rett ned til stranden. Ved Bisnap Strand er det handikappvennlig sti til vannkanten samt toaletter ved parkeringsplassen.

Møllestenen Strand

Nord for Bisnap Strand ligger Møllestenen Strand. Denne stranden ligner Bisnap strand med fint sand, lavt vann med revler, øyer og laguner. En bevokset rekke med sanddyner adskiller stranden fra feriehusområdet bak. Det er adgang til Møllestenen Strand av en grusvei fra P-plassen ved Strandvejen.

Hou Sydstrand

Hou Sydstrand ligger nord for Møllestenen Strand, og danner nærmest rammen om den hyggelige lystbåthavnen ved Hou. For å komme til Hou Sydstrand skal du gå cirka 400 meter gjennom et flott og unikt område som ble skapt ved oppdemning da havnen ble bygget. Det er fine parkeringsmuligheter og gode toalettforhold ved Hou Sydstrand.

Søkeresultat: feriehus
Søkeresultat: Feriehus