Dana Cup – lei feriehus og bo godt

Hvert år samles et stort antall unge fotballspillere fra hele verden den siste uken i juli til Dana Cup i Hjørring. Mange foreldre leier feriehus i den uken, så hele familien kan være sammen om Dana Cup.

Danmarks største årlige sportsbegivenhet

Det er en unik, internasjonal stemning og atmosfære, når ungdomslag fra hele verden møtes og er felles om sportslige utfordringer til Dana Cup. Det er en av verdens største fotballturneringer for unge og den avholdes hvert år i Hjørring. Gjennom tidene har deltagere fra 100 ulike nasjoner besøkt Dana Cup.

Unge fotballspillere på grønnsværet til Dana Cup

Den offisielle åpningen er et imponerende syn, når 20.000 deltagere marsjerer inn på Hjørring fotballstadion og lagene blir presentert. Dernest venter det de unge en uke med deres yndlingssport, utfordringer og aktiviteter. Dana Cup handler i høy grad også om å ha det gøy og å møte andre jevnaldrende.

Ungdommer fra hele verden dyster mot hverandre på mange forskjellige fotballbaner, der internasjonale dommere bedømmer kampene, og flotte pokaler og medaljer blir delt ut til vinnerne. Alle spiller minimum 4 kamper og alle deltagere får et fint diplom og et foto av laget til minne om deltagelsen på et fantastisk stevne.

Det blir arrangert masse spennende aktiviteter for de unge, som deltar i Dana Cup. Selv om fokus er på fotball og sportslige utfordringer, så er det viktig at de unge også opplever annet enn fotballbaner. Dana Cup-deltagerne kan derfor møtes i deres helt egne tivoli som blir satt opp til anledningen. Hver kveld kan de unge fotballspillerne dessuten gå på alkoholfri diskotek, en kjempe fest med god stemning, musikk og glade mennesker.

Deltagerne i Dana Cup kan dessuten gratis benytte svømmehallen i Park Vendia, som ligger i senterområdet ved siden av spiseteltene. Her kan man svømme i 50 meter konkurransebasseng med 8 baner og boltre seg i 32 grader varmt vann og vannrutsjebane. Det er også en flott wellnessavdeling med sauna, dampbad og massasjebenk.

Hele uken kan de unge og familiene deres ta til Fårup Sommerland med buss og de får rabatt på inngangsbilletten.

Det er også rabatt på inngangsbilletter til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals for deltagere av Dana Cup.

Overnatting i forbindelse med Dana Cup

De unge fotballspillerne, som deltar i Dana Cup er som regel innkvartert på skoler, i hovedsak i Hjørring og omegn. Dersom familien til de unge menneskene gjerne vil være en del av Dana Cup’en og oppleve stemningen og de unges fotballkamper, så kan det være en god idé å leie et feriehus. Det kan være vanskelig å finne ledige rom i perioden, der det er Dana Cup, og en ukes overnatting på hotell kan bli en dyr fornøyelse. Mange familier velger derfor å overnatte i feriehus og leie det i hele uke 30, når det er Dana Cup. Det er populært å kombinere fotballturneringen med familiens sommerferie. Så kan familiens fotballspiller delta i Dana Cup’en, mens resten av familien nyter ferien i feriehus med turer til stranden og i området. En ukes ferie i feriehus gir familien et sted å trekke seg tilbake til og slappe av i ro og fred. Hos NetFerie har vi mange feriehus som er ideelle til overnatting i forbindelse med Dana Cup, da de ligger i fornuftig kjøreavstand fra Hjørring.

Severdigheter og forlystelser i Nordjylland

Når du bor i feriehus i Nordjylland er det opplagt å ta en tur til Skagen, Danmarks ikoniske ferieby som oser av feriestemning og hygge. Se de imponerende maleriene på Skagens Museum, som de verdensberømte Skagensmalere har skapt. Spis lunsj på den hyggelige havnen med mange fiskebutikker og spisesteder og slutt av turen med en tur til Grenen, hvor Kattegat og Skagerak møtes.

Besøk også Råbjerg Mile, som er Danmarks største vandreklitt som er ca. 2 kvadratkilometer stor. Hvert år vandrer de ca. 3,5 millioner m3 sand, som klitten består av, 15 meter mot nordøst.

Rubjerg Knude lidt sør for Lønstrup og få kilometer vest for Hjørring er det en annen populær og enestående vandreklitt. Rubjerg Knude ligger ut mot Vesterhavet, og klint og sanddyne når tilsammen en høyde på 70- 90 meter. Det er en spektakulær utsikt ut over Vesterhavet, Jammerbugten og baklandet fra Rubjerg Knude.

Fårup Sommerland er en annen veldig populær attraksjon på Nordjylland. Her har lekne barn i alle aldre mulighet for å prøve ville rutsjebaner, gå amok i Aquaparken og hygge seg på den store lekeplassen. Familier kan uten problemer bruke en hel dag til å gå rundt i Fårup Sommerland og det er massevis med muligheter for å kjøpe mat, ta med nistepakke eller grille ved det store grillteltet.

Du kan også ta til Aalborg, Danmarks fjerde største by, der det er to gågater med masse butikker. Ikke langt fra gågatene finner du kafeer og spisesteder. Besøk også den flotte Aalborg Zoo eller besøk kunstmuseet Kunsten med moderne kunst, forskjellige utstillinger og spennende skulpturer i museumsparken.