Lei feriehus og bo tett på Dronninglund Cup

Dronninglund Cup er en årlig tilbakevendende håndballturnering for ungdomslag fra hele verden. I seks dager deltar de unge i adskillige sportsaktiviteter og treffer mange nye mennesker i Danmarks største, internasjonale håndballturnering.

Dronninglund Cup - ungdommer fra hele verden møtes

Hvert år i uke 28 slår Dronninglund opp dørene til Danmarks største håndballturnering for ungdomslag. Tusenvis av unge håndballspillere fra hele verden møtes for å spille håndball, men i høy grad også for å få en masse deilige opplevelser sammen med jevnaldrende kammerater. Her har de unge mulighet for å møte andre unge, og ikke bare fra Europa, men også fra land fra fjerne deler av verden og kulturer, man normalt ikke treffer. De unge møter masse nye mennesker og utvider deres nettverk, får nye bekjentskaper og vennskap. Det handler om fellesskap, vennskap og samvær.

Unge håndballspillere møtes på banen til Dronninglund Cup

Selv om Dronninglund Cup står i håndballens tegn, så er det også mulighet for å dyrke en lang rekke andre fritidsaktiviteter utenfor håndballbanen, f.eks. beachvolley, minigolf, tennis og svømning. Om kvelden er det dessuten forskjellige former for underholdning.

Dronninglund Cup blir holdt på et stort fritidssenter med to idrettshaller, som ligger i et naturskjønt område med skog. Arrangørene har 40 års erfaring med å gjøre Dronninglund Cup til en god opplevelse for de unge håndballspillerne og lederne deres. Man spiller håndball i de to hallene i Dronninglund og på forskjellige utendørsbaner. Det blir sørget godt for de unge hele uken, hvor de har mulighet for å kjøpe mat, sportsutstyr og få hjelp av Røde Kors, dersom det oppstår små uhell på håndballbanen.

Hele familien samlet i feriehus

Dronninglund Cup er lange sommerdager med fysisk utfoldelse, aktiviteter og mange nye inntrykk. Her skal de unge prestere deres beste på håndballbanen. De får masse opplevelser, både sport og sosialt samvær med andre jevnaldrende håndballentusiaster. Derfor er det viktig, at de bor under gode forhold, hvor de kan slappe av, få en god nattesøvn og lade opp foran neste dags sportsutøvelser og spennende opplevelser.

Mange familier velger å holde en ukes ferie i feriehus i forbindelse med Dronninglund Cup. Leier man feriehus på strekningen fra Hals til Sæby, er det bare en kort kjøretur til Dronninglund, så foreldre kan hente og bringe de unge til de forskjellige håndballturneringene. Om kvelden kan hele familien hygge seg sammen i feriehuset og prate om dagens opplevelser. Feriehuset gir en rolig, trygg og hjemlig base for familiens tenåringer, der de kan samle energi til nye utfordringer sammen med vennene til Dronninglund Cup.

Når de unge folder seg ut i Dronninglund Cup, kan resten av familien slappe av i feriehuset og holde ferie. De fleste feriehus ligger tett på havet, så man kan ta seg en rask dukkert i Kattegats blå bølger eller bare ligge og drive på stranden. Det er mange muligheter for å ta på spennende turer i Nordjylland.

Opplevelser på Nordjylland

Det er massevis av muligheter for å oppleve Nordjylland, når du bor i feriehus ved Dronninglund og omegn. Ta en tur til Skagen og opplev fiskerihavnen og Skagens berømte kunstmalere på Skagens Museum. Besøk Danmarks nordligste punkt, Grenen, og stå med det ene beinet i Kattegat og det andre i Skagerak. Gå en tur på den imponerende Råbjerg Mile som er Danmarks største vandreklitt.

Danmarks fjerde største by Aalborg byr på shopping på de to hyggelige gågatene, kafeer og spisesteder. Se de mange deilige dyrene i Aalborg Zoo og besøk kunstmuseet Kunsten, og la deg fascinere og forundre av de mange kunstverkene.

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals viser alt om livet i Nordsjøen. Her kan du se alle fiskene og havdyrene som lever under havets overflate. Her bor det søte seler, morsomme klumpfisk, farlige haier og store fiskestimer.

Dessuten er det ikke langt fra Dronninglund til Fårup Sommerland, som ligger tett på feriebyen Blokhus. Fårup Sommerland er en populær fornøyelsespark, som fungerer som et gigantisk utendørs lekeland med vanvittige rutsjebaner, Aquapark, kjempestor lekeplass og mye mer. Kjøper deltagerne til Dronninglund Cup inngangsbilletter til Fårup Sommerland gjennom Dronninglund Cups informasjon, får de rabatt på billettene.