Ferie i naturen

Det finnes mange muligheter for å nyte den danske naturen sammen med familien. Her er det litt inspirasjon til hva du kan oppleve i naturen på østkysten - selvfølgelig med utgangspunkt i et av de mange feriehusene til NetFerie.

Sopp

De seneste årene har det blitt mer og mer populært selv å samle sopp, og især i høstsmånedene september og oktober er det høysesong.

Også her i feriehusområdet og de nærliggende skogene er det fine muligheter for at finne sopp. Men vær veldig påpasselig med hvilke sopp du samler og tar med hjem og putter på stekepannen. Det anbefales å kjøpe et bok om sopp og tilberedning av dem – og ved den minste tvivl skal man nok la være med å ta med soppen hjem. God soppejakt!

Snorkelstier

Det finnes 2 snorkelstier i Aalborg Kommune. Den ene er beliggende ved Egense Strand (adresse: Kystvejen 18, 9280 Storvorde). Snorkelstien består av et ca. 100 m langt tau, som er spent ut over bunnen. Tauet er markert med kuler over vannoverflaten. Langs tauet finner du forskjellige poster. Her kan du f. eks. kort lese om dyre- og plantelivet i Limfjorden. Man kan gå langs tauet med en vannkikkert i hånden eller man kan svømme langs tauet med snorkelutstyr på.

Snorkelstiene er i vannet fra 1. juni – 1. oktober.

Frie fiskepladser

Frie fiskeplasser betyr ganske enkelt, at du kan fiske fritt langs vannløp, sjøer, fjorder og kyststrekninger, som er eid av Aalborg Kommune (og ikke er private!) Du skal dog huske å ha et gyldig fisketegn på deg før du kaster linen i vannet. Dette gjelder for alle fiskere mellom 18 og 65 år. Husk at det likeledes kreves et fisketegn hvis man fisker i Put and Take sjøene.